Presse

Foreningen Danske Slægtsforskere Odense (Tidligere DIS-Odense) har udgivet en bog om gotisk håndskrift. Foreningen blev dannet i 2006 af en lille flok nørdede slægtsforskere. I dag har den mere end 450 medlemmer fra Fyn og resten af landet, og det er uden tvivl Danmarks mest aktive forening af sin art.

Med denne bogudgivelse på 62 sider, vil vi føre læseren igennem processen med at lære den svære gotiske håndskrift at kende. Det er en skrift, som slægtsforskere og historikere støder på overalt i gamle kilder fra 1800-tallet og tidligere. Det er kun sjovt at finde sine forfædre i kirkebøgerne, hvis man kan læse, hvad de hed.

Bogen kan bruges som selvstudium eller som undervisningsbog. Vi har erfaret, at mange foreninger og uddannelsesinstitutioner rundt i landet har taget bogen til sig og brugt den til undervisning af gotisk-hold. 

Sammen med bogen hører hjemmesiden www.gotisk.dk, der indeholder en lang række gotiske tekster med løsninger. Derudover indeholder siden en færdig lektionsplan til et kursus i gotisk skrift på 7 x 2 timer.