Gotisk.dk

- lær at læse og skrive gotisk håndskrift

Log ind er kun for dig, der har købt bogen. Første gang du logger ind? Følg vejledningen på sidste side i bogen.

Vi har 21 gæster og ingen medlemmer online

Presse

Foreningen Danske Slægtsforskere Odense (Tidligere DIS-Odense) har udgivet en bog om gotisk håndskrift. Foreningen blev dannet i 2006 af en lille flok nørdede slægtsforskere. I dag har den mere end 450 medlemmer fra Odense, Fyn og resten af landet, og det er uden tvivl Danmarks mest aktive forening af sin art.

Med denne bogudgivelse på 62 sider, vil vi føre læseren igennem processen med at lære den svære gotiske håndskrift at kende. Det er en skrift, som slægtsforskere og historikere støder på overalt i gamle kilder fra 1800-tallet og tidligere. Det er ikke sjovt at finde sine forfædre i kirkebøgerne, hvis man ikke kan læse, hvad de hed.

Bogen kan bruges som selvstudium eller som undervisningsbog. Foreningen håber, at mange andre foreninger og uddannelsesinstitutioner vil tage den til sig og starte gotisk-hold op. 

Sammen med bogen hører hjemmesiden www.gotisk.dk, der indeholder masser af gotiske tekster med løsninger. Derudover indeholder siden en færdig lektionsplan til et kursus i gotisk skrift på 7 x 2 timer.

 

Bestil bogen

Om bogen

Foreningen DIS-Odense *) har gennem 5 sæsoner undervist i gotisk skrift. Bogen er skrevet på basis af foreningens undervisningsmateriale og indeholder både teori og praktiske øvelser i at læse og skrive gotisk. Bogen er udgivet af foreningen DIS-Odense, og vi arbejder alle frivilligt og gratis. Eventuelt overskud fra bogsalget går ubeskåret til foreningen DIS-Odense, der arbejder til gavn for slægtsforskere og historieinteresserede i hele landet.

Bogen kan bruges som selvstudium eller som kursusmateriale på et kursus i gotisk skrift.

Bogen er udgivet af foreningen DIS-Odense i december 2013.

Denne hjemmeside er et supplement til bogen, hvor du kan logge ind og hente billeder af gotiske tekster, løsninger, skrivepapir og meget mere.

*) DIS står for Data i Slægtforskning. Se vores hjemmeside www.dis-odense.dk

Handelsbetingelser

Forsendelse
Vi sender alt som pakke med DAO, hvis ikke andet er aftalt. Bogen/bøgerne lægges i din postkasse. Hvis de ikke kan være i postkassen, vil DAO hænge den på dit dørhåndtag - indpakket i plastic. DAO leverer 1-4 dage efter at vi har sendt bogen.

Betaling
Når vi sender bogen, får du en faktura på email. Betaling netto kontant, dvs. snarest muligt efter modtagelse af bogen. Beløbet kan betales med MobilePay eller netbank.

Gebyr for forsendelse
Fragten tillægges bogprisen, eksempler aug. 2021:
1 bog: 44 kr.
2 bøger: 22 kr. pr. bog
10 bøger: 5,20 kr. pr. bog

Afhentning af bøger
Bestilte bøger kan afhentes i Odense SV efter nærmere aftale, derved kan du spare portoen. Bogen kan også købes til Danske Slægtsforskere Odenses arrangementer - bestil gerne via denne hjemmeside først.

Fortryder du købet
Der er 14 dages fortrydelsesret ved køb af varer via Internet. De 14 dage gælder fra den dag du modtager bogen. Hvis du fortryder købet, skal du blot sende bogen ubrugt retur - dvs. den må ikke have 'knækmærker' i ryggen eller på anden måde bære præg af brug. Du betaler returportoen. Husk at oplyse bankkonto så vi kan refundere bogens pris (ikke forsendelsesomkostninger). Refundering af beløb vil ske senest 14 dage efter vi har modtaget bogen retur.

Fejl på varen
Hvis bogen er beskadiget ved modtagelsen: Tag venligst et foto af skaden og send det til
m e t t e (snabela) f l o j b o r g . d k
- så sender vi en ny bog uden omkostninger.

Links

www.bryld.dk - Gotisk skrift til PC-en Manu Gothica 19, se under 'Filer'

www.rigsarkivet.dk - Rigsarkivets vejledninger, klik på de 4 streger øverst th og skriv derefter søgeord 'gotisk' i feltet 'Søg på hjemmesiden'

www.ordnet.dk - Historisk ordbog

www.slaegt.dk - Danske Slægtsforskere, kurser i gotisk skrift i lokalforeninger

www.hist.uib.no/gotisk - Online kursus i gotisk, Universitetet i Bergen

www.ddd.dda.dk - Folketællinger

www.familysearch.org - Mormonernes hjemmeside

www.krabsen.dk - Stednavnebase

www.morchslaegt.dk - Bauers kalender

www.slaegt.dk - Klik på knappen Forum, her kan du hente hjælp til tydning

www.jacobboerema.nl/en/Freeware.htm - Programmet Transcript